Egyéb kategória

Ischia szállodái

Sok nagy nevű és híres szálloda van Ischián, amikről említést kell tenni. Nem is feltétlen azért, hogy megszálljunk itt, hanem hogy megcsodáljuk őket! Történetük ugyanúgy hozzátartozik a sziget történelméhez, mint az ételek vagy a kultúra.

Ischia legelső hotele egyébként az Albergo Regina Isabella Resort & Spa***** (Lacco Ameno) volt, amit a szigetet felvirágoztató Angelo Rizzoli építtetett 1950-ben.

Szintén Rizzoli keze munkája az Albergo La Reginella**** termálparkos szálloda

Valamint a Terme Manzi Hotel & Spa***** (Casamicciola Terme) is részben neki köszönhető – az egyik legmodernebb, legszínvonalasabb szálloda Ischián.

San Montano Resort&Spa***** (Lacco Ameno) – ötcsillagos szálloda a kikötő feletti domb tetején, ahol saját villát is bérelhetünk olajfaligettel körülvéve. Termálfürdőjében a végtelen panorámát szemlélve relaxálhatunk.

Hotel Miramare Resort & Spa***** (Sant’Angelo/Serrara Fontana) – a Parco Termale Aphrodite Apollonhoz kapcsolódó ötcsillagos szálloda.

Romantica Resort & Spa Hotel**** (Sant’Angelo d’Ischia) a Parco Termale Romantica fürdőkomplexumhoz tartozó szálloda.

Albergo Il Monastero*** (Ischia Ponte) a Castello Aragonese egykori várában és a mellette lévő kolostorban kialakított apró szálloda, melyet a Mattera család üzemeltet. A kastély egyedülálló hangulatú, árad belőle a történelem és a klarisszák rendjének nyugalma járja át. A sziget szimbólumának számít.

Hozzászólás