– Coniglio all’Ischitana – nyúl cserépedényben készítve olivaolajjal, csípős paprikával, paradicsommal és fűszerekkel összesütve, bucatini tésztával tálalva.
– Pizza di Scarola – Forio specialitása ez a töltött pizzafajta, amit endíviával, szardellával és olajbogyóval töltenek meg, és piteformában sütnek ki.
– La Zingara Ischitana – egy ischiai szendvics, melyhez különleges “Boccia” pékségből hozott kenyeret (csak ez jó) megtöltenek salátával, paradicsommal, sonkával, mozzarellával, majonézzel, és ezt összepirítják.
– Cornetto Ischitano – ami egy hatalmas croissant, a szigetről elnevezve
– “Castello” D.O.C. Biancolella bor – enyhén citrusos és finom fűszeres aromájú ischiai bor, ami a vulkanikus talajban érlelt szőlőből készül, és a Castello Aragonesében készítik. Körülbelül a kr.e.8.sz-ból származik, mikor az első görög telepesek éltek itt, a kastély helyén lévő kis szigeten. Mondhatni hogy ez a bor a sziget megtestesítője.
1 című bejegyzés “Mit együnk Ischián?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz